Allakan Patina – patinapäivät vuodenkierron mukaan

Hyvä kylä- ja kotiseutuyhdistys Hämeenlinnan seudulla! Tervetuloa rakentamaan hämäläisen kylätoiminnan ja kotiseututyön tarinaa.

Maailmamme on jatkuvassa liikkeessä, akselinsa ympäri, kiertäen kehää aurinkokunnassa joka leijuu omia ratojaan. Jatkuvasta liikkeestä huolimatta tuntuu kaikki pysyvän paikallaan. Yötaivaamme on säilynyt samana antiikin ajoista.

Työn tämän päivän kotiseutujemme hyväksi ei tarvitse suunnistaa tähtien mukaan, mutta menneiden vuosien aikaansaannoksista ja ideoista voidaan parhaat kaivaa esille. Herätellään uinuvia perinteitä, jotka ovat vuosikymmenien kiireeseen unohtuneet patinoitumaan. Tähtiemme valo on matkannut verkkokalvoillemme vuosimiljoonia. Katsoessamme ylös voisimme katsoa suoraan menneisyyteen, aikaan, jota ei ole ollut ihmisen elinaikana. Tarinoilla ja historialla voimme katsoa suoraan eiliseemme.

Tämän päivän valomme heijastuu huomiseen, siihen tarttumalla voimme, myös taltioida tämän päivän tulevaisuutta varten.

Tarinoimme blogeissa, kokoamme vanhoja pitäjätarinoita, tuomme tapoja esille lyhytelokuvin. Keräämme kokemuksia entisajan elämästä tavoittelemme tapahtumien, tilaisuuksien, retkien ja seminaarien kautta.

Tämä on meidän tarinamme. Järjestämme tapahtumia, jotka tuovat elettyä tähän päivään. Vanhan kokemisella pyrimme näkemään tämän päivän tavat, kuin ne olisivat huomisen historiaa ja samalla valaisemaan nykyisyyden kulttuurin rakenteita jo eletyn kautta, koska kirjoitamme tänään jo huomisen historiaa.

Leader Linnaseutu, Allakan Patina – patinapäivät vuodenkierron mukaan

Johanna Henttinen
Puh. 040 354 3424
kylahanke@linnaseutu.fi

Ottopekka Wiik 
Puh. 040 776 48 77
info@linnaseutu.fi

Facebook: https://www.facebook.com/allakanpatina/