Katso-tunnistautuminen poistuu!

Varmista pääsy Hyrrään suomi.fi -valtuutuksella.

Joidenkin Hyrrän käyttäjien tulee tehdä uudelleen valtuutus Suomi.fi-palvelussa. Vuoden lopussa käytöstä poistuvasta Katso-palvelusta ei automaattisesti siirry valtuutuksia Suomi.fi-palveluun.

HUOM! Yhdistykset, joilla nimenkirjoitukseen vaaditaan kaksi henkilöä: katsokaa alta ohjeet ja toimikaa nopeasti! Virkailijavaltuutus on ruuhkautunut, ja hakemus on hyvä tehdä ajoissa, jotta valtuutuksen saa tehtyä ennen vuoden loppua.

Suomi.fi -palveluun ei tarvita erillisiä tunnuksia, vaan niihin tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. Palvelun käyttöönotto valtuuttamista varten vaihtelee jonkin verran organisaatiotyypin mukaan.

Yritykset ja yhden nimenkirjoittajan yhdistykset

Jos sinulla on yrityksesi asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä, voit itse asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole yrityksesi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. (Ruokaviraston ohje valtuutuksen tekemiseen: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/asiointi/sahkoinen-asiointi/hyrra/suomi-fi-valtuutus/)

Yhdistysten osalta Suomi.fi hakee tiedot PRH:sta. Tällöin henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus ajan tasalla yhdistysrekisterissä, näkee Suomi.fi:ssä kohdassa “Asioi yrityksen puolesta”, mitä organisaatioita hän voi edustaa. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä PRH:een, jossa tarkistetaan, miten yksinedustusoikeus on yhdistykselle kirjattu. Kaikki yhden nimenkirjoittajan yhdistykset eivät välttämättä siirry automaattisesti suomi.fi -palveluun!!!

Kahden nimenkirjoittajan yhdistykset sekä kunnat, säätiöt ym.

Yhdistykset, joilla on kaksi nimenkirjoittajaa sekä kunnat, kuntayhtymät, valtion virastot, seurakunnat, säätiöt ja ALV-yhtymät tarvitsevat virkailijavaltuutuksen Suomi.fi-palvelun käyttöönottoon organisaatiolle.

  1. Selvitä ensin “Ohjeet omaan hakemukseesi”. Muutamaan kysymykseen vastaamalla sivusto kertoo, mitä hakemukseen tarvitaan organisaatiosi osalta.
  2. Sen jälkeen tee hakemus valtuuden rekisteröimiseksi
    • täytä tiedot
    • tunnistaudu
    • tulosta hakemus (ja varmista, että tulosteen alareunassa näkyy asiaan liittyvä numerosarja)
    • hanki allekirjoitukset
    • skannaa ja liitä hakemus sekä muut pyydetyt liitteet palveluun
    • lähetä

Linkit ohjeiden hakemiseen ja hakemuksen tekoon:
https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen

Kun hakemus on hyväksytty ja virkailijavaltuutus valmis, nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö voi organisaation puolesta valtuuttaa muita henkilöitä eri palveluiden, mm. Hyrrän käyttöön.