Ehdota nimeä Viralan Historiakirjalle

Kirjan tekijät haluavat saada viralalaisilta ehdotuksia kyläkirjan nimeksi. Laittakaapa mietintämylly jauhamaan ja keksikää osuva ja kuvaava ja Viralaan sopivasti liittyvä nimi tälle historialliselle teokselle.

Lähettäkää nimiehdotukset Tarja Juntuselle osoitteella Viralantie 188, 14240 Janakkala, tai sähköpostilla tarja.juntunen@aiviga.net taikka soittakaa puhelimella (03) 050 4126456.

 

Tiedätkö viralaisia sanontoja?

Muistuuko mieleesi paikallisia sanoja tai sanontatapoja, joita kenties on käytetty vain näillä nurkilla? Jokainen varmaan tietää mikä on ’rosma’ mutta entäpä ’kahakoppa’ tai ’laukku’ (joka ei tarkoitakaan kauppakassia vaan riukuveräjää). Mitähän muita tällaisia perihämäläisiä nimityksiä tai sanoja tulee mieleen? Kyselkääpä vanhemmaltakin polvelta!

Kylälehdessä kyseltiin, mistä on tullut sanonta: "Yhtaikaa! sano Viralan pojat kun pappilan aitaa kaatoivat"? Asia selviää Janakkala ennen ja nyt -julkaisusta XVIII 1969. Siinä Emil Mäenpää muistelee Hamppulan koulun aikoja, ja Viralan koltiaisethan ne koulumatkallaan olivat kaataneet pappilan aidan ohimennessään.

Mitähän muita vastaavia sanontoja mahtaa olla? Älä sentään ala uusia keksimään, mutta jos mielessäsi on jokin vastaava Viralaan liittyvä tai täällä päin käytetty sananparsi, niin kerro se kipin kapin Tarjalle (Viralantie 188, 14240 Janakkala, sähköposti tarja.juntunen@aiviga.net tai puh (03) 050 4126456).

Tule mukaan tekemään historiaa!
 

Fasaaninsulka vai viinapannu?

Viralan kylä haluaa oman tunnuksen

Virala on monella tapaa aktiivinen ja monipuolinen kylä, josta löytyy harrastajia ja tekijöitä vähän alalta kuin alalta. Perinteitäkin vaalitaan kiitettävällä tavalla. Kylän väkiluku on kasvamaan päin ja oma koulu on vihdoin ja viimein saamassa parempia toimintatiloja.

Nyt kylä kaipaa omaa selkeää tunnusmerkkiä, jonka helposti yhdistää nimenomaan Viralaan, eikä mihinkään muuhun kylään. Mikä se voisi olla? Jurtti, myllynratas, viinanassakka vai hiivapaketti? Löytyykö aihe luonnonläheisyydestä vai perinteistä vai jostain tämän päivän aiheesta? Nyt voit olla tekemässä historiaa.
 

Logokilpailu kaikille!

Viralan kyläyhdistys julistaa kilpailun tunnuskuvan eli logon tai vaakunan suunnittelemiseksi. Kilpailuaikaa on elokuun puoliväliin saakka. Kilpailu on avoin kaikille, jotka siihen haluavat osallistua. Ehdotukset pyydetään toimittamaan Anneli Harjulle, Koverontie 20, 14240 Janakkala.

Logoehdotus voi olla myös luonnos tai vaikka vain sanallinen kuvaus ideastasi. Tärkeintä ei ole lopullinen hionta, vaan hyvä idea!

Jos suunnittelet monivärisen logon, muista että sen tulee toimia myös yksivärisenä. Logon tulee olla sen verran selkeä, että se voidaan myös pienentää n. 2 cm kokoon ilman että yksityiskohdat katoavat.

Kyläyhdistys pidättää oikeuden hyväksyä vain osan jostakin tai joistakin ehdotuksista tai hylätä kaikki ehdotukset tai käyttää jotain ehdotusta jatkomuokkausta varten. Valinnan tekee kyläyhdistyksen hallituksen valitsema raati.

Kylän tunnuskuvaa tullaan käyttämään Viralan tiedottamisen yhteydessä, kylälehdessä, nettisivuilla, uudessa kyläkirjassa, viirissä jne.

Palkintona voittaja saa valmistuvan Kyläkirjan, jota tulee koristamaan uusi Viralan logo!

Tulokset julistetaan syksyn aikana.
Idearikasta osallistumista!