Komuutti on avoinna!

11.6.2017

Retki kotiseutumuseoihin – aikamatka menneisyyden arkielämään?

Kotiseutuyhdistysten museot Hämeenlinnan seudulta löytyvät tästedes saman katon alta. Museoiden yhteistyöverkosto tunnetaan nyt nimellä Komuutti – mikä tuo tullessaan mm. yhteisen Facebook-sivun, kotisivut sekä kullekin museolle oman perinteisen paperiesitteensä.

Linnaseutu ry:n luotsaaman projektin valokeilassa ovat Hämeenlinnan seudulla toimivien kotiseutuyhdistysten hallinnoimat museot Hauholla, Kalvolassa, Lammilla, Rengossa, Tuuloksessa ja Tyrvännössä.

– Tarkoituksena on pyrkiä uudistamaan tapoja, joilla entisajan arkielämä ja kotiseutumuseoiden aarteet olisivat entistä tehokkaammin koko kansan saatavilla, avaa Linnaseudun kyläkoordinaattori Johanna Henttinen.

 

Monipuolisia aarteita

Yhteistä verkostoa on rakennettu nyt reilun vuoden päivät. Museoiden monipuolisuus ilahduttaa kovasti – tarjolla on oikeita aikamatkoja menneisyyden arkielämään: talonpoikaiskulttuuria ja kirkollista esineistöä, kansalaissodan vaiheita ja myllärinelämää kosken kohinoissa, kivitöitä ja paikallisen koulunkäynnin historiaa, pellavan viljelystä ja sahdin valmistusta, hämäläistä ajokaluperinnettä ja Hämeen Härkätien historiaa, hyvän perheenäidin esineistöä ja järvikalastuksen saloja.

Komuutti on avoinna Facebookissa www.facebook.com/komuutti ja kotisivut löytyvät osoitteesta www.linnaseutu.fi/komuutti.

Sivut täydentyvät hiljalleen, mutta kesän aukioloajat museoiden osoitteineen kannattaa käydä jo nappaamassa vaikka povitaskuun kesäretkien varalle!