tuulosseuraTuulos-Seura on perustettu 1954. Seuran lippulaiva, kotiseutulehti Tuuloksen Joulu, on ilmestynyt vuodesta 1955 lähtien. 50-luvulla alettiin kerätä museoesineistöä ja sijoitettiin se aluksi kahteen jyvämakasiiniin. Toiseen makasiiniin jätettiin paikalleen alkuperäiset laarit ja muu tarpeisto. Vuonna 1962 vihittiin Museo-Eerola, seuran omistama kotimuseo ulkorakennuksineen. Hyvän Perheenäidin Museossa on mm. sota-ajan muotilehtiä. 90-luvulla kunnostettiin museon yhteydessä oleva riihilato ja sijoitettiin sinne noin 40 Tuuloksessa valmistettua hevosvetoista ajokalua; rekiä ja rattaita.

Seuran tavoitteena on Tuuloksessa asuvien ja siellä kesäänsä viettävien ihmisten kaikinpuo-linen hyvinvointi ja viihtyminen sekä pitäjän identiteetin vaaliminen. Jäseniä seurassa on noin 80.

Seura on aina – lähinnä kesäisin – järjestänyt erilaisia juhlia ja tapahtumia: konsertteja, näytelmiä, yhteislaulutilaisuuksia, näyttelyitä, soutelutapahtumia jne. Tuuloksen Maaseutumarkkinat ja sitä seuranneet Heinämessut ja Syysmessut ovat tarjonneet seuralle tilaisuu-den esitellä pitäjän menneisyyttä ja nykyisyyttä eri näkökulmista.

Keväisin jaetaan jokaiseen tuuloslaiseen ko-tiin seuran kevättervehdys. Lisäksi seura on ollut vuosien varrella taustavoimana usealle kirjahankkeelle, joista tuuloslaista perinnetietoa, tarinoita ja kylähistoriaa on talletettu tuleville polville.