Tervakosken kyläyhdistys ry

 

Siirry etusivulle

 

TERVAKOSKEN KYLÄYHDISTYS

- historiaa

- jäsenyys

- toimintakertomus 2015

- hallitus

- säännöt

- kyläesite 2014

- kyläesite 2015

- kyläesite 2016

- kyläesite 2017

- kyläesite 2018

- kyläesite 2019

 

TERVAKKO

 

AJANKOHTAISTA

 

Tervakosken kyläyhdistys ry

TERVAKKO

Rajapirtintie 4

12400 Tervakoski

Irma Taivainen

p. 0400 464 702

taivainen.irma(at)gmail.com    

 

www.linnaseutu.fi/tervakko

Tervakosken kylä-yhdistyksellä on oma Facebook-sivu: Tervakosken kyläyhdistys

 

Ajankohtaista

 

Tervakosken kyläesite 2019

Lue omasi tästä linkistä tai hae esite itsellesi Tervakosta! - - Tervakosken kyläesite 2019 (PDF)

 

Tervakon uusi aukioloaika on VAIN ke klo 10-14.

 

Katso kyläyhdistyksen tekemä video Tervakoskesta tästä linkistä!

Video

 

 

Tervakosken kyläyhdistyksen aloite Janakkalan kunnanhallitukselle Tervakosken uudesta terveyskeskuksesta (pdf)

 

 

- Kyläyhdistys lähetti palautteen moottoritien rampista Tervakoskentielle käännyttäessä olevan tiheän puuston raivaamiseksi ja peurakolareiden ehkäisemiseksi. Alla aluevastaava Risto Loikkasen vastaus palautteeseen sekä kirjelmä aiheesta:

 

Kiitos palautteesta, tuolla välillä tehdään tänä syksynä vielä ohjelmamme mukainen koneellinen vesakonraivaus (max. 6m tienreunasta), katsomme urakoitsijan kanssa sen jälkeen mitä jää jäljelle, tiealueen ulkopuolelle emme kuitenkaan voi mennä.

Risto Loikkanen

Aluevastaava

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue
 

Aluevastaava Risto Loikkanen

Kun käännytään moottoritien rampista Tervakoskentielle, niin tien oikella puolella on hetken matkaa hirviaitaa, Tien risteyksen ( tienviitta vasemmalla on Rauhala) jälkeen ei ole aitaa. Tien penkalle oikealle on vuosien saatossa kasvanut hyvin tiheä metsä/pensaikko joka yltää paikotellen tielle. Tämä kesä en vielä rehevöittänyt kasvustoa.

Se hirviaidanpätkä aiheuttaa sen että peurat loikkivat sen tienhaaran jälkeen tielle, erityisesti pellon kohdalta. Pellon kohdalla penkka on hyvin jyrkkä , joten eläimen on otettava vauhtia päästäkseen tielle. Törmäys on rankka, peura ja auto vaurioituvat varmasti.

Suurin osa tervakoskelaisista on kylän ulkopuolella töissä. Erityisesti keväällä ja syksyllä kotiinpaluu tapahtuu auringon laskun aikaan jolloin peurat ovat eniten liikkeellä. Pimeällä et pysty mitenkään ennakoimaan peuran tuloa koska puuusto on tiheä ja aivan tiessä kiinni.  

Voitte varmaan todentaa vakuutusyhtiöiden ja poliisien tilastoista miten paljon kolareita on tapahtunut Tervakoskentien kohdalla.

Läheltäpiti tilanteita on ollut tosi monella tervakoskelaisella. Siksi toivon todella sitä että oikean reunan puusto raivataan tänä syksynä, ettei kenenkään tarvitse vammautua tai kohdata viimeistä matkaansa Tervakoskentiellä peurakolarissa.

 

Oma Häme

valmistelee Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistusta.

Lue tästä Oma Hämeen mainos (kahdessa osassa alkuperäisen ollessa kaksipuoleinen):

- mainos osa 1

- mainos osa 2

 

Tervakosken kyläyhdistyksen kannanotto Oma Hämeeseen:

Olemme Tervakoskella tehneet kyselyjä siitä, että tiedetäänkö mitä Oma Häme merkitsee. Vain yksi tiesi.

Keväällä oli vain internetissä kysely terveydenhoidon ja sosiaalipalvelujen laadusta eli miten tyytyväisiä kuntalaiset ovat eri palveluihin. Nettitiedustelusta ei tiennyt muut kuin kunnan työntekijät ja ehkä luottamushenkilöt. Vastauksia tuli Janakkalasta 76 kappaletta. Seniori-ikäiset, jotka ehkä eniten tarvitsevat palveluja, eivät tienneet kyselystä ja lisäksi eivät voineet vastata, koska  useimmilla ei ole tietokonetta. 

Kunnanvirastolla oli 15.9-16 Oma Häme infotilaisuus, jossa kerrottiin ensimmäisen kerran Oma Häme hankkeesta. Tilaisuudesta oli kerrottu pienillä ilmoituksilla Janakkalan Sanomissa ja Hämeen Sanomissa. Informointi oli niin suppeaa, että se ei tavoittanut kuntalaisia.  

Paikalla oli n.20 osanottajaa, joiden joukossa oli vain vähän luottamushenkilöitä.

Janakkalasta Oma Häme-hankkeen ohjausryhmässä ovat kunnanjohtaja, valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajat, joista vain valtuuston puheenjohtaja oli paikalla.

Siksi hämmentää kovin, että kun kyseessä on kuntalaisten tärkein asia, niin informointi ja asiaan kiinnostuneisuus on näin vähäistä. 

Janakkalan kunnan sivuilla ei ole mainintaa Oma Hämeestä. Jatkossa toivomme laajaa ja avointa tiedottamista. Oma Häme- hankkeessa tulee toimia siten, että siinä edetään kaikkien asukkaiden parasta ajatellen; myös tervakoskelaisten.

 

© Tervakosken kyläyhdistys 2019