renkoseuraRenko-Seura on perustettu vuonna 1954. Toiminnan tarkoituksena on syventää kotiseutuhenkeä, paikallistuntemusta sekä kiintymystä omaan kotiseutuun.

Renko-Seuran näyttämö esittää Rengon historiaan sijoittuvia kuvaelmia. Uutta näytelmää ”Sodan varjosta valoon- tarina kohtaamisesta Rengossa vuonna 1954” esitettiin kesällä 2014 Sotkalinnassa 20. ja 21. heinäkuuta.

Härkätien museo on Renko-Seuran ylläpitämä talonpoikaismuseo Rengon Pyhän Jaakon kirkon vieressä. Museo on perustettu vuonna 1964 vanhaan lainajyvämakasiiniin. Se on avoinna kesäsunnuntaisin 1.6-15.8 klo 11-14 ja muina aikoina sopimuksen mukaan. Seura järjestää Renko-viikolla Jaakonjuhlan, jota on järjestetty aina seuran perustamisesta lähtien.
Vuonna 1965 Renko-Seuran aloitteesta pystytetty Niemisen veljesten muistomerkki sijaitsee Eskolankulmalla Härkätien varrella. Veljekset Niilo, Arvi, Olavi ja Viljo kaatuivat sodassa vuosina 1940 ja 1941. Muistomer-kissä on poikien äidin koskettavat sanat: ”Kaikki mitä tapahtuu on otettava vastaan Jumalan kädestä”.

www.renko-seura.fi