lammiseuraLammi-Seura toimii lammilaisen kulttuurin säilyttämiseksi monipuolisin keinoin. Kaikkihan tuntevat Lammin sahdin ja moni on sitä juonutkin. Ja melkein yhtä tunnettu on Lammin pellava, mutta kaikkein tunnetuin on Mommilan kartanon omistaja Alfred Kordelin, joka murhattiin lähellä kotikartanoaan 7. marraskuuta vuonna 1917.

Näistä kolmesta asiasta – sahdista, pellavasta ja Alfred Kordelinista – kertovat Lammin kotiseutumuseon kolme rakennusta, sahti- ja pellavamuseo sekä Kordelinin hevosvetoisia ajokaluja esittelevä museo. Pellava ja sahti viestivät mennyttä aikaa, mutta samalla vahvasti myös tämän päivän osaamista. Rakennuksia pitää yllä jo keski-iän ylittänyt Lammi-Seura r.y.
Museotoiminnan lisäksi Lammi-Seura tarjoaa jäsenilleen tietoa menneestä ja tilaisuuden toimia lenkkinä pitkässä ketjussa, joka siir-tää lammilaisuutta ja lammilaisia perinteitä tuleville sukupolville.

Kaikki halukkaat voivat ostaa seuralta Lammin vaakunalla varustettuja pöytä- ja isännänviirejä, Lammin lotista ja suojeluskunnasta kertovan kirjan, lammilaisista tavoista kertovan dvd:n ja Lammin pitäjän historiakirjoja.

Tarkemmat tiedot tuotteista, museoista sekä seuran tapahtumista löytyvät kotisivuiltamme.

www.lammiseura.net