hameenlinnaseuraHämeenlinna-Seura on toiminut vuodesta 1945 alkaen monipuolisesti kotikaupungin historiaa kunnioittavana ja nykypäivään kotiseutuhenkeä virittävänä kotiseutuyhdistyksenä. Toimintaan kuuluu tapahtumien, esitelmätilaisuuksien ja retkien järjestäminen, Hämeenlinna Kotiseutujulkaisun ja erilaisten kotiseutuaiheisten teosten julkaiseminen, viimeisimpänä Kaupunki-kuvissa -kirjasarja.

Seura tekee yhteistyötä eri yhteisöjen kanssa, esimerkkinä suositut kotiseutuillat Hämeenlinnan pääkirjastossa. Hämeenlinna-Seura on Suomen Kotiseutuliiton ja Hämeen Heimoliiton jäsen. Valtakunnalliset 66. Kotiseutupäivät järjestettiin Hämeenlinnassa elokuussa 2014, seuran toimiessa niiden pääjärjestäjänä yhteistyössä muiden pai-kallisten toimijoiden kanssa. Seura haluaa olla kotiseudun kehityksen aktiivinen seuraaja, tarvittaessa myös kommentoija ja kannanottaja. Vuoden 2009 kuntaliitoksen jälkeen on alkanut yhteistyö liitoskuntien kotiseutuyhdistysten kanssa.

Hämeenlinna-Seura tiedottaa toiminnastaan kotisivuilla, jäsentiedotteilla sekä paikallisten sanomalehtien seuratoimintapalstoilla. Jäsenasiat ja painotuotehankinnat voi hoitaa Hämeen Heimoliiton toimistossa Linnankatu 1, Hämeenlinna tai sähköpostilla toimisto@hameenlinna-seura.fi. Tervetuloa jäseneksi. Saat jäsenetuna tammikuussa ilmestyvän Hämeenlinna Kotiseutujulkaisun.

www.hameenlinna-seura.fi